Kā un kādā režīmā mazgāt spilvenus ar dažādiem pildījumiem

Mēs jums pastāstīsim, vai spilvenus var mazgāt veļas mašīnā un kā to pareizi darīt.

Spilvenus, tāpat kā citu gultas veļu, ir svarīgi periodiski mazgāt, lai tie nekļūtu par baktēriju nesējiem. Ne visas saimnieces zina, vai spilvenus var mazgāt veļas mazgājamajā mašīnā un kā to darīt pareizi, lai izvairītos no izstrādājumu deformācijas.

Vai spalvu spilvenus var mazgāt veļas mazgājamajā mašīnā

Ne visi zina, kā  veļas mašīnā mazgāt spalvu spilvenus, kā arī tos, kas pildīti ar pūkām. Tos var mazgāt mašīnā, bet ne biežāk kā divas reizes gadā, pretējā gadījumā pildījums savelsies kupenās. Lai spalvas un dūnas saglabātu mīkstas un elastīgas, pierakstiet noteikumus par šādu spilvenu mazgāšanu:

Pirms mazgāšanas tos izpuriniet no putekļiem.

Izmantojiet veļas želeju vai ziepjūdeni.

Veļas mašīnas cilindrā iebāzt tenisa bumbiņas vai īpašas bumbiņas.

Iestatiet temperatūru ne augstāku par 40 grādiem pēc Celsija.

Ir svarīgi saprast ne tikai to, kādā programmā mazgāt spilvenus no pūkām un spalvām, bet arī atcerēties, ka šādiem izstrādājumiem nevar iekļaut automātisko žāvēšanu – tās dēļ spalvas var savelties, un spilvens kļūs ciets. Pēc mazgāšanas labāk izskalot ar rokām, bet žāvēšanas laikā periodiski sakratīt spilvenu.

Lasi vēl: Salāti ar ceptiem gurķiem: universāla ēdiena recepte

Spalvu un pūku spilveni vasarā žūst visātrāk, tāpēc karstajā sezonā tos labāk tīrīt šādā veidā. Bet, ja jūs uztrauc, vai varat mazgāt pūka spilvenus ziemā, – tas nav aizliegts, bet labāk tos nodot ķīmiskajā tīrītavā.

Vai sintētiskos spilvenus var mazgāt

Pirms mazgāt spilvenus, kas izgatavoti no hollofibras, sintēpona vai poliestera, ir svarīgi saprast, ka šādi izstrādājumi ir vismazāk prasīgi.

Piedāvājam vispārīgus ieteikumus, kā mazgāt spilvenus, kas izgatavoti no sintepona un citiem sintētiskiem materiāliem:

Izvēlieties programmu “vilna” vai “maiga mazgāšana”.

Izmantot šķidrus gelus un šampūnus.

Iestatiet lielus apgriezienus (līdz 800 apgriezieniem).

Iestatiet temperatūru no 40 līdz 60 grādiem.

Attiecībā uz to, kā mazgāt spilvenus ar sintētisko pildījumu, ja uz etiķetes ir norādīts mazgāt ar rokām – šādā gadījumā jūsu izstrādājumam ieteicama tikai un vienīgi mazgāšana ar rokām. Automātisko veļas mazgājamo mašīnu nevar izmantot.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment